Klimpfjällsprovet 2012

2012-09-23

Fjällprov, katastrofala inventeringsresultat, massivt med usla rapporter och egna deprimerande empiriska studier av riptillgången detta nödens fågeljaktår 2012, vad månde bliva?

Trots tillsynes perfekta väderförhållanden såg det lite tungt ut efter första provdagen, av 16 startande hundar kom endast en till pris, Mikael Abramsson med Landinarnas Nick 2-pris.

Lördagen bjöd på lika goda väderförutsättningar och tre av 18 hundar till premiering, samtliga ett andrapris, Ulf Granberg med Katajakankaan Mixa, Mary Lostråle med Garnvikens Go-Lakka och Maria Tjärnström med Kungshällans BS Freja.

Provet avslutades på söndagen med en grupp som bestod av 8 hundar, två av dom gick till pris, Ulla-Rut Rutqvist med Rut´s Zsa Zsa Gabor 2-pris och ett andrapris ytterligare till Maria Tjärnström med Kungshällans BS Freja.

Helgens utmärkta domare var Janne Pettersson och Tomas Rihpa som dömde fredag-lördag och Dag Teien dömde en grupp på söndagen, skyttar under helgen var Stefan Nygren, Josef Ahlenius och undertecknad.

Tack till alla inblandade för en trevlig helg med kanon väder och trevliga människor!

Max Olofsson
Provledare