Klimpfjäll, ordinarie fjällprov

2013-09-21

Fågeltillgången pekade uppåt i år, så förhoppningarna fanns. Värre var det med vädret, med en klass 1 varning inför fredagen framsköts starten på morgonen. Men under dagen drog ovädret bort och resten av helgen blev fin.


Tur med vädret tyckte Josef Alenius och Hanna Holmberg. Foto Max Olofsson

Vi hade besök av 2 domarelever från SVK/Västsvenska; Jan Törnqvist och Thomas Olofsson, som tjänstgjorde hela helgen.

Under fredagen dömde Paul Hall och Ulf Granberg 13 hundar, varav 3 gick till pris. Bäst lyckades Dag Teien med Teien's Napoleon som fick ett 1:a-pris. 2:a-pris fick Jannice Lundström med Fasanvingens Allie och 3:e-pris till Mikael Danielsson med Cayo.

Lördagen startade 21 hundar och domare för dagen var Paul Hall och Dag Teien. 7 hundar premierades. Bäst denna dag var Max Olofsson med Qwirhaukens Qarma, Mikael Sjöqvist med Ganjos Faxa, Liselott Gustafsson med Alphäxans Black Sabbath som alla fick ett 1:a-pris. 2:a-pris fick Ulf Carstedt med Pimen's Xarec, Johannes Näslund med Gaijax Bella-Donna, Stefan Lundgren med Vildfjäderns Nj Vips och Krister Öst med Ganjos Focus.

På söndagen avslutades provet med 16 hundar, varav 6 premierades. Domare denna dag var Paul Hall och Ulf Granberg. Denna dags stjärnor som tog 1:a-pris var Ulf Carstedt med Pimen's Xarec, Josef Alenius med Usavsuon Veera och Stefan Lindmark med Vildfjäderns Nj Vips. 2:a-pris till Maria Tjärnström med Briskbreeze Alida, Tomas Tjärnström med Kungshällans B S Freja o Anders Kandelin med Vassfjärdens Bonnie.

Stort Tack till helgens utmärkta domare Palle, Dag och Ulf, samt de blivande domarna Tomas och Janne! Och ett Stort Tack till alla provdeltagare som kämpat gott hela helgen! Till Vilhelmina Södra Sameby och alla funktionärer som jobbat med provet- Tack!!

Välkomna åter till Klimpfjäll!!

Ulla-Rut Persson