Årsmöte 2014

2014-02-09

Då vi under flera år tidigare har haft en vikande närvaro på våra årsmöten kände vi att vi borde prova något nytt. Sagt och gjort. Lördagsmöte med efterföljande middag och mingel skippades till förmån för ett em-möte på en söndag vilket visade sig vara ett genialt drag, mötesdeltagandet fördubblades i ett nafs!! Kul!

Mötet inleddes med ett medryckande föredrag av den inte alltför okände jaktprovsdomaren och jägaren Dick Skarin från Arvidsjaur som på ett lättsamt och engagerat sätt, gav oss sin syn på dressyr, jakt och jaktprov.

Sedan företogs mötesförhandlingar och val av styrelse för 2014. Valberedningen hade under Peter Nilssons ledning gjort ett gott arbete, vilket resulterade i att klubben har en styrelse även för 2014.

Till ordförande för 2014 valdes Lennart Andersson, Vännäs. Några ledamöter tackade för sig efter lång och trogen tjänst och det var Josef Alenius, Johannes Näslund och Lillemor Sjögren, vilka avtackades med en applåd och en liten present för de år de lagt ner för klubben.

Nya i styrelsen 2014 är Lillian Westerlund och Magnus Eriksson som gör comeback efter några år i frihet. Helt ny är Claes-Göran Nordlund från Skellefteå som gör sitt första år i styrelsen.

Sedan vidtog utdelning av vandringspriser och det visade sig att det varit ett dåligt fågelår då vi kunde konstatera att endast ett pris delades ut i år och det var strävhårstiken Qvirhawkens Qarma som tilldelades Vera och Göstas VP till bästa unghund på jaktprov. Ägare och uppfödare till denna tik är Max Olofsson från Sörnoret, Åsele. Grattis!!

Vår kassör Anders Nordwall tilldelades SVK:s hedersnål för sitt enträgna och lojala arbete för klubben. Grattis Anders!

Mötet avslutades med sedvanlig diplomutdelning till de hundar som trots dåligt fågelår levererat prisvärdiga arbeten på våra prov.


Max Olofsson och Qvirhawkens Qarma

Vid tangenterna,

Lennart Andersson