Särskilda vårprov

2011-04-30

Vårträning och särskilt prov i SVK Västerbottens regi 15-17 april, samt bonusprov 29-30 april.
 
Väl uppe i Klimpfjäll bjöds deltagare i vårträning och vårvinterprov på typiskt aprilväder. Regn, sol, snö och blåst. Fredagens träning hade visat på att det fanns en del fågel, men föret var tungt och redan mitt på dagen var det genomslag.
 
Lördagens prov blev tufft för hundarna som redan från början trampade igenom i vissa partier. Vinden var stundtals hård och det snöade tidvis kraftigt. Av och till kom solen fram och värmde upp snön ytterligare. Domare Mikael Sjökvist fick dock dela ut fina betyg vid de flesta av fågelsituationerna och två hundar blir klara för EKL när sommarens eftersöksgrenar är avklarade, Gaijax Ajak för Pär Wikberg och Tvärnypets Jizza för Göran Mattsson. Trots det tunga föret var humöret på topp och de fina prestationerna gladde hela provgruppen, och de som inte lyckats ta betyg såg fram emot söndagen och nya chanser. Träningsgruppen hade haft om möjligt ännu tyngre före men hade trots det en del fina fågelarbeten att glädjas åt vid kvällens middagssamling. Söndagmorgonen grydde och vi åkte ut i provmarken. Det visade sig dock vara omöjligt att genomföra något prov då det regnat och blåst hela natten med temperatur över nollstrecket. Föret var helt enkelt för dåligt och provledare Lennart Andersson tvingades ställa in. Även träningsgruppen på söndagen hade det tufft med hård blåst och gjorde bara en kort tur.

Klicka på bilderna för större version och beskrivning, Foto: Hanna Holmberg

Gaijax Ajak står på fågel Tjändarnas Compis tår på fågel Vessinglias B Lynx står på fågel Provområdet
       
Domare Mikael Sjökvist  Skidor på barmark  Svante Morén, Altersundets Milito och Fjällbrisens Gira  Nöjda och solbrända provdeltagare


 
Då domare Mikael Sjökvist erbjöd sig att ställa upp för att ta igen den förlorade provdagen var vi inte sena att tacka ja till det erbjudandet och lyckades hitta två dagar som passade. Klimpfjäll bjöd den här gången på utmärkta förutsättningar och med en tidig revelj kunde samtliga hundar prövas på bra vinterföre i soligt väder. En del ripa fanns det också, något som ledde till fina resultat. Extra roligt att ytterligare två hundar, Tjädrarns Compis ägare Martin Jönsson och Jaktfröydens Jagr ägare Peter Nilsson, med sommarens eftersöksgrenar blir klara för EKL. Hanna Holmbergs Fjällbrisens Gira kan kvittera ut jaktchampionatet och 13 månader gamle Vessinglias B Lynx åt Jaana Tengman tog sin första jaktmerit. Dessutom startade Svante Morén och Altersundets Milito första gången på ett vårfjäll, bra gjort! 
 
Stort tack till domare, provledare och provdeltagare för väl genomförda dagar och god stämning!

Resultat Klimpfjäll 16 april

Klass Hund Förare Fält Apport
UKL Vessinglias B Lynx Jaana Tengman EFF -
ÖKL Tjändarnas Compis Martin Jönsson EG -
ÖKL Gaijax Ajak Pär Wikberg 8 10
ÖKL Jaktfröydens Jagr Peter Nilsson 7 10
ÖKL  Tvärnypets Jizza Göran Mattson 7 10
ÖKL Tjändarnas Dobby Sören Johannson EFF -
EKL Tavelsjöbergets Alfa Jack Lindh EFF -
EKL Fjällbrisens Gira Hanna Holmberg 6 10

 

Klimpfjäll 29 april

Klass Hund Förare Fält Apport
UKL Vessinglias B Lynx Jaana Tengman 6 10
ÖKL Tjändarnas Compis Martin Jönsson 6 10
ÖKL Jaktfröydens Jagr Peter Nilsson 7 10
EKL Fjällbrisens Gira Hanna Holmberg 8 10
EKL Gaijax Accra Johannes Näslund EFF -

 

Klimpfjäll 30 april

Klass Hund Förare Fält Apport
ÖKL Tjändarnas Compis Martin Jönsson 7 10
UKL Jaktfröydens Jagr Peter Nilsson 6 10
ÖKL Altersundes Milito Svante Morén EFF -
EKL Fjällbrisens Gira Hanna Holmberg 8 10